Joakim Andersson

Tjenare

Föreställ dig en pryl med skruvar. Föreställ dig nu prylen helt nerplockad till minsta beståndsdel. Nyfikenheten och strävan efter att lära mig nya saker är en bra beskrivning av mig. Sedan barnsben har jag älskat teknik och när datorn kom in i bilden blev jag fast. Programmering för mig är att skapa saker, utforska nya idéer och att hela tiden lära sig nya sätt att lösa problem. Mitt första ”program” var ett som efterliknade den rinnande texten i filmen The Matrix, inte speciellt användbart, men mycket fascinerande i mina unga ögon.

Min första app på Apple’s App Store ”Timer for cooking” kom till genom ett behov, jag behövde en timer när jag kokade ägg på morgonen. På samma sätt föddes ”Ultimote”, jag ville ha en app till min iPad som gjorde det möjligt att bekvämt bläddra bland mina filmer på datorn.

Idag sysslar jag främst med utveckling av appar till iOS-enheter (iPhone, iPad & iPod Touch) i Objective-C, men även lite C++ dyker upp här och där. I utvecklingsarbetet ingår även design i Photoshop och Illustrator.

Projekt jag deltar i:

  • Ultimote (skapare)
  • Sketchy Bike
  • Timer for Cooking